کم شنوایی ناشی از سر و صدا :افراد همه روزه در معرض صداهای مختلف همچون (مانند صدای تلویزیون، رادیو، ماشین لباس شویی، اتومبیل، اتوبوس، کامیون، هواپیما و هلیکوپتر) قرار دارنداما مواجهه با صداهای بسیار بلند یا تماس با صداهای بلند به مدت طولانی می تواند به اجزای حساس گوش داخلی (حلزون گوش) صدمه بزند و کم شنوایی ناشی از سر و صدا (noise induced hearing loss) ایجاد کند.
کم شنوایی (NIHL ) ممکن است در اثر یک بار تماس با صدای بلند و یا در اثر مواجه مکرر با صداهای با شدت متفاوت، در دوره ای طولانی ایجاد شود.بلندی صدا با واحدی موسوم به دسی بل ( decibel ) اندازه گیری می شود.
به عنوان مثال ، مکالمه معمولی حدود 60 دسی بل، سروصدای یخچال 40 دسی بل، و سروصدای ترافیک سنگین شهری 85 دسی بل بلندی دارد.صدای موتور سیکلت، ترقه و اسلحه بین 120 تا 150 دسی بل است.
احتمال ایجاد کم شنوایی در اثر تماس با صدای کمتر از 80 دسی بل حتی به مدت طولانی بسیار کم است.تماس با صداهای آسیب رسان موجب تخریب سلول های مویی حساس گوش داخلی و نیز عصب شنوایی می شود.
صدای ناگهانی و بلند می تواند موجب کم شنوایی شود.این کم شنوایی ممکن است دایمی باشد.ساختمان های گوش داخلی به شدت آسیب می بیند.این نوع کم شنوایی می تواند با احساس وزوز در گوش و سر همراه باشد که ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد.
کم شنوایی و وزوز ممکن است یک یا دو طرفه باشد و وزوز می تواند به طور دایمی وجود داشته باشد و یا گاهی در دوران عمر شنیده شود.
تماس مداوم با صدای بلند نیز می تواند موجب تخریب سلول های مویی و در نتیجه، کم شنوایی و وزوز شود. مواجهه با صدای بلند ناگهانی یا مداوم ممکن است فقط باعث کم شنوایی گذرا شود.
NIHL قابل پیشگیری است.تمام افراد باید از خطرات سر و صدا آگاهی یابند.
باید دانست که کدام صداها موجب آسیب شنوایی می شوند.(صداهای بیش از 85 دسی بل) استفاده از محافظ های گوش در محیط های پر سر و صدا مفید است.
باید از سروصداهای خطرناک محیط زندگی اجتناب کرد.باید کودکان را از سروصدا محافظت نمود.
باید افراد خانواده، دوستان و همکاران را نسبت به خطرات سروصدا آگاه ساخت.معاینه به وسیله متخصص گوش و حلق و بینی و انجام شنوایی سنجی به وسیله ادیولوژیست ضروری است.
علایم کاهش شنوایی ( NIHL ) به تدریج به دنبال یک دوره مواجهه مداوم با سر و صدا افزایش می یابند.
ممکن است فرد، صداها را با اعوجاج یا گرفتگی بشنود و ممکن است فرد، صداها را با اعوجاج یا گرفتگی بشنود و ممکن است درک صحبت دیگران، برای فرد دشوار شود.
ممکن است فرد، متوجه کاهش شنوایی خود نشود و این اختلال ازطریق آزمایش شنوایی مشخص شود.
در صورت ایجاد کم شنوایی بلافاصله باید محیط کار بیمار تغییر کند و استراحت صوتی داشته باشد که سیستم ایمنی گوش بتواند آسیب های وارد شده را جبران کند.حال اگر بعد از استراحت صوتی کم شنوایی جبران نشود باید از سمعک استفاده کند.
سمعک در انواع داخل گوشی و پشت گوشی و در انواع تکنولوژی دیجیتال و هوشمند وجود دارد.
جدیدترین نوع سمعک ها سمعک های نامرئی هستند.
جهت مشاوره رايگان مي توانيد متخصصین کلینیک شنوایی نجوا تماس حاصل فرماييد.
02188343584
09109259377
02188828999
02188860666