سمعک ها برای افرادی که افت شنوایی دارند، توصیه می شوند. اگر تست شنوایی انجام داده اید و ارزیابی ها نشان می دهد که افت شنوایی دارید، گام بعدی ممکن است سنجش گزینه های درمانی شما باشد. یک متخصص شنوایی ممکن است سمعک پشت گوشی یا داخل گوشی را با توجه به افت شنوایی برای شما تجویز کند.
سمعک ها به دو دسته تقسیم می شوند:
1: سمعک های داخل گوشی: شامل سمعک های داخل گوشی عادی (CIC) و داخل گوشی نامرئی (IIC)
2: سمعک های پشت گوشی: شامل سمعک های پشت گوشی عادی (BTE) و پشت گوشی نامرئی ریک (RIC)
سمعک های پشت گوشی رایج ترین نوع سمعک می باشند که افت های متوسط تا عمیق را می توانند پوشش دهد. تمام اجزای تشکیل دهنده ی سمعک که شامل میکروفون، رسیور، تقویت کننده و.. می باشد درون پوسته ی سمعک و پشت گوش قرار می گیرد و صدای تولید شده از طریق یک شلنگ و قالب به گوش فرد می رسد.
در این نوع سمعک ها نیز،اجزای تشکیل دهنده ی سمعک شامل میکروفون، آمپلی فایر درون پوسته ی سمعک قرار میگیرد با این تفاوت که رسیور درون گوش فرد قرار میگیرد و صدا از طریق یک سیم نازک و سر پلاستیکی درون گوش فرد قرار میگیرد.این نوع از سمعک ها بیشتر برای افت های شیب داراستفاده میشوند و بخاطر اینکه دید چندانی روی گوش فرد ندارند به سمعک های نامرئی معروف اند.
امروزه طیف وسیعی از سمعک ها در انواع و اقسام برندها موجود میباشد. یکی از محبوب ترین انواع سمعک ها به نام سمعک پشت گوشی شناخته می شود. شنوایی شناسان اغلب این نوع از سمعک ها را به دلیل مزایای متعددی که دارند توصیه می کنند، از جمله: