در حال حاضر هیچ درمانی دارویی برای کاهش شنوایی در دسترس نیست.
۱. اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که امکان تکثیر و تولید مجدد سلول های مویی در حلزون را قوت می بخشد.
۲.در یک مطالعه جدید ، منتشر شده در دسامبر 2019، دانشمندان استراتژی جدیدی را برای القاء تقسیم سلولی در گوش داخلی بالغ گزارش می دهند.
۳. با این مسیر، آنها توانستند سلول های گوش داخلی را دوباره برنامه ریزی کنند تا سلول های مویی را در موش های بزرگسال تکثیر و بازسازی کنند.
۴.این اثبات ممکن است رویکردی را برای بازسازی سلول های حسی مو و سایر انواع مهم گوش داخلی در افراد مبتلا به کم شنوایی فراهم کند.
۵.براساس آمار، از دست دادن شنوایی یکی از رایج ترین اشکال کمبودهای حسی در افراد است.
بسته به نوع کم شنوایی (انواع کم شنوایی )درمان های مختلفی وجود دارد.
کم شنوایی های ناشی از افت انتقالی می توانند علل مختلفی داشته باشند مثل:
در بیماری های که سبب کم شنوایی انتقالی می شوند را عمدتا می توان با دارو و جراحی درمان کرد. اما اگر بر هر شرایطی درمان نشوند بیمار لازم است از سمعک مرسوم یا سمعک استخوانی استفاده کند
کم شنوایی مختلط یا همان کم شنوایی میکس ترکیبی از کم شنوایی انتقالی و میکس است. درمان این نوع کم شنوایی به تنهایی با دارو و جراحی مسیر نمی باشد به همین دلیل بیمار لازم است از سمعک استفاده کند.
درمان دارویی و جراحی برای کم شنوایی حسی عصبی اصلا وجود ندارد و بیمار باید بسته به میزان کم شنوایی از سمعک یا کاشت حلزون استفاده کند.سمعک ها خود به چند دسته تقسیم می شوند:
پیشنهاد مطالعه : علت سوت کشیدن گوش
سلول های گوش داخلی
سلول های گوش داخلی انسان و سایر پستانداران فاقد توانایی تقسیم یا احیا هستند. بنابراین آسیب به گوش داخلی به ویژه سلول های مویی منجر به افت شنوایی دائمی می شود.
سلول های مویی سلول های تخصصی گوش داخلی هستند که وظیفه انتقال لرزش های مکانیکی صوتی و تبدیل آن ها بع سیگنال الکتریکی را دارند که سپس به مغز منتقل می شوند.
تعدادی از عوامل ژنتیکی و محیطی ، از جمله قرارگیری بیش از حد در برابر صدای بلند و سن، سلول های مویی در سیستم شنوایی رامتاثر می کنند.
کاهش شنوایی می تواند به دلیل از بین رفتن انواع مختلف سلول داخلی گوش ایجاد شود. توانایی سلول های باقی مانده برای تقسیم و جابجایی مجدد یکی از راه های دستیابی به بهبودی شنوایی است.
تحقیقات قبلی نشان داده است که در گوش داخلی موش تازه متولد شده ، سلول ها می توانند پس از آسیب ، باعث تقسیم و بازسازی سلولهای مویی شوند.
با این حال در گوش های کاملا بالغ ، ظرفیت تقسیم سلولی از بین می رود و بازسازی سلول های مو رخ نمی دهد.
در انسان حتی یک گوش داخلی تازه متولد شده کاملاً بالغ است.
در مطالعه جدید ، با فعال کردن دو سیگنال مولکولی Myc و Notch در گوش بزرگسالان از یک روش برنامه ریزی مجدد استفاده کردند.
آنها دریافتند که سلولهای بالغ گوش داخلی ممکن است در اثر تقسیم ایجاد شوند.
نکته مهم این است که برخی از سلول های جدید ویژگی های سلول های مویی را از جمله وجود کانال های انتقال دهنده که تبدیل مکانیکی به الکتریکی را انجام می دهند و امکان برقراری ارتباط با نورون های شنوایی را ایجاد کردند.
مهمترین جنبه مطالعه حاضر این واقعیت است که گوش داخلی پستانداران کاملاً بالغ هنوز توانایی تقسیم و بازسازی را در صورت برنامه ریزی مجدد حفظ می کند، که پیش از این یک مانع اساسی بر سر راه بازسازی گوش داخلی برای ترمیم شنوایی بود.
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188343584
09109259377
02188828999
02188860666