مشاوره رایگان
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را وارد نمایید

وزوز گوش و خودکشی

وزوز گوش یا "تینیتوس" (Tinnitus) به عنوان یک پدیده شایع و ناتوان‌کننده شناخته می‌شود که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است. این حالت به صورت شنیدن صداهایی در گوش یا سر تعریف می‌شود که منبع خارجی ندارند و ممکن است به شکل صدای زنگ، وزوز، یا حتی صدای آب جاری ظاهر شود.

در حالی که برای بسیاری از افراد وزوز گوش تنها یک ناراحتی جزئی است، برای برخی دیگر می‌تواند منجر به مشکلات جدی روانی و احساسی شود. یکی از نگرانی‌های اصلی و تأثیرات مخرب وزوز گوش، تأثیر آن بر سلامت روانی و افزایش خطر خودکشی در برخی افراد است.

وزوز گوش نه تنها بر کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند به بروز اختلالات خواب، اضطراب، افسردگی و حتی ناامیدی منجر شود. احساس انزوا و عدم توانایی در مقابله با این حالت، فرد را در موقعیتی قرار می‌دهد که دیگر راهی برای فرار از درد و رنج مداوم نمی‌بیند.

تحقیقات نشان داده‌اند که افراد مبتلا به وزوز گوش شدید، به طور قابل توجهی در معرض خطر بالاتری برای اقدام به خودکشی قرار دارند. این ارتباط پیچیده و نگران‌کننده، لزوم توجه بیشتر به وضعیت روانی بیماران و ارائه حمایت‌های لازم برای پیشگیری از عواقب جدی‌تر را آشکار می‌سازد.

به همین دلیل، شناخت و درک بهتر از اثرات روانی وزوز گوش و فراهم آوردن راهکارهای درمانی و حمایتی، می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش خطرات مرتبط با خودکشی کمک کند. توجه به این مسئله حیاتی است تا بتوانیم از رنج و درد غیرقابل تحملی که این افراد تحمل می‌کنند، کاسته و امید به زندگی و سلامت روانی آنان را تقویت کنیم.

وزوز گوش و ارتباط آن با خودکشی

آیا میدانستید عوارض ناشی از وزوز گوش می‌تواند منجر به خودکشی شود؟  وزوز گوش و خودکشی چه ارتباطی با همدیگر دارند شما ممکن است در اثر آسیبی که به شما وارد شده است از در یک یا هر دو گوش خود صدای زوزه، کلیک و یا تپش قلب صدای سوت یا س س س بشنوید در حالی که بقیه این صدا را نمی‌شنوند در برخی موارد افراد دیگر ممکن است این صدا را بشنوند.

این بیماری را وزوز گوش می‌نامند که ممکن است هر کسی آن را تجربه کند و معمولاً کوچکترین ضعف‌های شنوایی هم ممکن اس باعث ایجاد وزوزگوش شود و اغلب همراه با کم شنوایی است. یک چهارم افراد در سنین ۶۵ تا ۸۴ سال وزوز گوش را تجربه می‌کنند.

وزوز گوش به طور قابل توجهی باعث اضطراب، استرس و افسردگی در افراد مبتلا به ضعف می‌شود و کیفیت زندگی‌شان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. وزوز گوش در موارد شدید می‌تواند باعث شکل گرفتن افکار خودکشی در افراد شود.

حقیقت‌هایی که درباره وزوز گوش و خودکشی باید بدانیم!

بیشتر مردم تصور می‌کنند که وزوز گوش آنهارا را به لبه هل می‌دهد. یک مطالعه بزرگ سوئدی در زمینه شنوایی و وزوزگوش و خودکشی نشان می‌دهد احتمال خودکشی را فقط در میان بانوانی که مبتلا به وزوز گوش شدید و معمولاً در هر دو گوش که تشخیص داده نشده و درمانی برای آن وجود نداشته بوده (یا احتمالاً درمان نشده است) بالا می‌داند.

وزوز گوش و مشکلات حاصل از شنوایی و انفجار شایعترین معلولیت مربوط به جنگ است و میزان خودکشی و آسیب در میان جانبازان جنگ دارد. اما در یک مطالعه و تحقیق ۱۰ ساله در مورد نزدیک به ۸ میلیون نفر کهنه سرباز ایالات متحده، میزان خودکشی در میان سربازان مبتلا به وزوز گوش بسیار پایین است.

همچنین ممکن است به گوشتان خورده باشد که همه افراد مبتلا به وزوز گوش افسرده و دچار گوشه نشینی و انزوا هستند، اما این درست نیست. حدود ۱۵ درصد از جانبازان تحت مراقبت در مطالعه ۱۰ ساله وزوز گوش را گزارش کردند، رقمی مشابه آنچه در سایر جمعیت‌ها مشاهده می‌کنیم. در آن گروه، بیش نصفی از جانبازان افسردگی یا اضطراب تشخیص نداده‌اند، در حالی که بقیه یک یا هر دو بیماری داشتند.

در مجموع و به صورت یک نتیجه کلی باید بدانید که وزوز گوش یک مشکل حاد پزشکی که زندگی بیماران را به خطر بی‌اندازد محسوب نمی‌شود با توجه به پیشرفت روزافزون علم روش‌ها و درمان‌های بسیار زیادی وجود دارد مثل نورومودیولاسیون یا همان تحریک الکتریکی گوش و سمعک‌های مجهز به مسکر که زندگی را مثل گذشته برای شما راحت می‌کند اسرع وقت به پزشک متخصص و شنوایی‌شناس مراجعه کنید درمان شما نزد کلینیک‌های تخصصی وزوزگوش است.

آمار خودکشی در زنان و خانم‌هایی که مبتلا به وزوز بیشتر از مردان مبتلا است. افکار خودکشی در واقع نوعی راه فرار از تجربیات بی‌خوابی و اختلال در تمرکز هستند.یک سوم افرادی یعنی نزد به ۳۳ درصد که افکار خودکشی به سراغ‌شان می‌آید در عمل به آن اقدام می‌کنند.

افراد مبتلا به وزوگوش همیشه صدا را در گوش‌شان می‌شنوند و گا‌هاً در موارد مزمن شده در سر نیز شنیده می‌شودکه باعث احساس ضعف خارج از کنترل در آن‌ها می‌شود.

هنگامی که افراد به وزوز گوش دچار می‌شوند، صدا هرگز ساکت نمی‌شود و کیفیت زندگی آن‌ها پایین می‌آید. بسیاری از درمان‌های وزوز و توانبخشی‌هایی که برای وزوز گوش در نظر گرفته شده است در واقع مبتنی بر این است که صدا کم یا کاملاً حذف شود که کیفیت زندگی انهارا را افزایش دهد.

این درمان‌ها بیشتر یک روند ذهنی هستند که بیمار صدای وزوز را مثل دیگر صدا‌های اضافی در محیط حذف می‌کند. امروزه گزینه‌های درمانی تأثیر‌گذاری در دسترس می‌باشد که می‌توانند شدت و تأثیر وزوز گوش را بر زندگی شما کاهش و یا حتی حذف کند.

پیشنهاد مطالعهدرمان وزوز گوش

اگر به دلیل وزوز گوش افکار خودکشی به سراغ شما آمده است، شما تنها نیستید، اما هر کسی می‌تواند درمان شود و یا حداقل کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشد.

دلایل پزشکی زیادی برای وزوز گوش وجود دارد، اما در بسیاری از موارد علت آن مشخص نیست. عواملی مثل قرار گرفتن در معرض سر و صدای زیاد، کاهش شنوایی، عفونت گوش، برخی از دارو‌ها، ضربه به سر می‌توانند از دلایل وزوز گوش باشند.

همچنین تومور عصب یا جرم در کانال گوش می‌تواند باعث وزوز شود که با برداشتن آن‌ها وزوز برطرف می‌شود. اگر وزوز گوش بر کیفیت زندگی شما اثر گذاشته است پس باید به دنبال راهی برای درمان باشید.

درمان شناختی رفتاری و هیپنوتیزم می‌تواند تحمل شما را نسبت به صدا افزایش دهد.
همچنین می‌تواند در مدیریت استرس ناشی از وزوز به شما کمک کند. سمعک‌ها نقش به سزایی در درمان وزوز دارند. طبق آمار نزدیک به ۵۰ درصد افراد مبتلا به وزوز دچار کم شنوایی نیز هستند.

تحقیقات نشان داده است که کم شنوایی شدید به دلیل ایجاد احساس انزوا و محرومیت اجتماعی می‌تواند منجر به افکار خود کشی شود. اگر نگران ضعیت روحی خود هستید سمعک‌ها می‌توانند این وضعیت را تغییر دهند.

در کلینیک شنوایی و سمعک نجوا تشخیص و درمان انواع کم شنوایی‌ها زیر نظر گروهی از متخصصین انجام می‌شود. و در این کلینیک پیشرفته‌ترین و مجهز‌ترین سمعک‌های روز دنیا تجویز و تنظیم می‌شود.

جلسه مشاوره وتست سمعک رایگان است و امکان خرید قسطی سمعک نیز فراهم شده است.

دكتر وحید مرادی متخصص شنوایی‌شناسی نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكی تهران

جهت مشاوره رایگان می‌توانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
۰۲۱۸۸۳۴۳۵۸۴
۰۹۱۰۹۲۵۹۳۷۷
۰۲۱۸۸۸۲۸۹۹۹
۰۲۱۸۸۸۶۰۶۶۶

Beta feature
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Beta
Beta feature

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه ها درباره وزوز گوش و خودکشی

این وز وز کلافم کرده خوابم نمی بره چند نوبت می خاستم خودکشی کنم

سلام
این چه حرفیه وقتی وزوز درمان داره؟ لطفا ناامید نباشید


من حدود شش سال سوت گوش داتشم تو گوش راستم. خیلی کارها انجام دادم. زالو انداختم. طب سوزنی رفتم. حجامت کردم. خداروشکر آقای دکتر مرادی تشخیص دادن بخاطر کیست داخل سینوزیتم بوده. وقتی از اتاق عمل اومدم بیرون دیگه وزوزش نشنیدم. الان حدود یک و نیم سال شده. هرزگاهی میام مقاله های جدید گوش و میخونم. تا اگر کسی مشکل داشت بهش کمک کنم

با سلام خداروشکر که خوب شدید. دقیقا کیست و سینوزیت هاخیلی باعث وزوز میشن و خیلی ها بی تفاوت از کنار این قضیه رد میشن