دوزبانگی می تواند سبب تاخیر گفتار در کودکان شود؟
دوزبانگی به پدیده ای گفته می شود که طی آن کودک یک زبان مادری خود را فرا می گیرد و طی این مرحله در معرض زبان دوم قرار می گیرد.
متاسفانه والدین بدون هیچ گونه دانشی از این رخداد به سادگی به این مسئله نگاه می کنند و در بسیاری از موارد دوزبانگی می توانند سبب تاخیر شدید گفتار و حتی پسرفت گفتار کودک شود. در زیر به این مسئله خواهیم پرداخت.
به جمله زیر دقت نمایید:علی غذا می خورد (فاعل+مفعول+فعل)حال در زبان انگلیسیAli eats food (مفعول+ فعل+ فاعل)همانطور که مشاهده می کنید ساختار قرار گیری اجزای جمله در دو زبان فارسی و انگلیسی شبیه هم نیست.
و این تفاوت ها براحتی می توانند سبب گیج شدن کودکان در مرحله یادگیری زبان شوند.
برای نمونه در زبان فارسی فعل در آخر جمله قرار می گیرد و در زبان انگلیسی در وسط جمله.
بهترین تست برای تشخیص این کودکان تست شنوایی ABR است. که در آن امواج شنوایی مغزی عصب ۸ و مغز ثبت می شود.
بهترین درمان برای این کودکان چیست؟
بهترین درمان حذف زبان دوم است و سپس تاکید بر زبان مادری. بدین وسیله که کودک ابتدا زبان مادری خود را فرا گیرد و بعد یادگیری زبان دوم را شروع کند.
در این مرحله لازم است بعد از ارزیابی کامل کودک توسط متخصص شنوایی شناس و تایید سلامت شنوایی، متخصص گفتار درمانگر و متخصص شنوایی شناس و مشاور کودکان کم شنوا لازم است به صورت تیمی وی را بررسی کنند و برنامه درمانی مناسب جهت حل مشکل کودک به خانواده کودک ارائه دهند.
برای مشاوره جهت ارزیابی شنوایی نوزادان و کودکان و مشاورره جهت توانبخشی شنوایی و تجویز انواع سمعک هوشمند و نامرئی با متخصصین ما تماس حاصل فرمایید.02188343584
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188343584
09109259377
02188828999
02188860666