دیدگاه خود را بنویسید
دیدگاه ها درباره علائم کم شنوایی در کودکان
ممنونم خیلی مفید بود
لطف دارید
.سلام ممنون از سایت نجوا کلینیک برای این مطالب آموزنده و مفیدشون
خداروشکر که مفید بوده
بهتر است تمامی مادر و پدر ها اطلاعات کافی در مورد علائم کم شنوایی در کودکان داشته باشند تا بتوانند در زمان مناسب اقدامات لازم را در جهت درمان کودک خود انجام دهند. لازم است بدانید که کم شنوایی در کودکان می تواند باعث به تاخیر افتادن رشد مغز در قسمت گفتار و زبان شود. همین امر می تواند یادگیری در کودک را دچار اختلال کند.
چرا که کودکی که از علائم کم شنوایی برخوردار است، می تواند با مشکلات آکادمیک و یا اجتماعی رو به رو شود. هم چنین کودکانی که به کم شنوایی مبتلا می باشند، امکان دارد که بتوانند در سن 12 ماهگی برای کاشت حلزون کاندید شوند.
در این مطلب کلینیک شنوایی سنجی و تجویز سمعک نجوا به شمار یاری خواهد داد تا یک به یک نشانه ها را بررسی کنید و در زمان مناسب جهت درمان کودک خود اقدام نمایید.
در صورتی که به تازگی با علائمی مواجه شده اید که نشان می دهد کودک و یا نوزاد شا به کم شنوایی مبتلا شده است، امکان دارد که نگرانی خود را با سوالات زیادی بروز دهید. شاید این امر طبیعی باشد، اما جای نگرانی وجود ندارد. چرا که گزینه های درمانی و آموزشی بسیاری در مدرسه و خانه وجود دارد که می توانند به کم شنوایی کودک شما کمک کنند.
همان طور که می دانید، توانایی شندین به کودک کمک می کند تا مهارت های گفتاری و زبانی خود را ارتقا دهد. به همین خاطر باید از عدم کم شنوایی کودک خود اطمینان خاطر کسب کنید و یا در صورت مشاهده علائم کم شنوایی درمان را هرچه زود تر آغاز نمایید. در این صورت آثار تخریب پذیر کم تری بر روی یادگیری کودک شما در زمان تحصیل خواهد داشت.
تفاوتی ندارد که کودک شما چه سطحی از کم شنوایی را تجربه می کند و به آن دچار شده است، در هر صورت چه کم شنوایی خفیف باشد، چه متوسط و چه شدید، کودک شما در حین تحصیل با مشکلاتی مواجه می شود. البته نا گفته نماند که خیلی از کودکان در زمان تحصیل سهل انگار هستند و توجهی به درس و مدرسه خود ندارند. اما به طور کلی کم شنوایی می تواند تاثیر های جدی ای بر روی عملکرد تحصیلی کودک شما بگذارد.
لازم است بدانید حتی کم شنوایی یک گوش می تواند بر روی عملکرد تحصیلی کودک شما تاثیر بگذارد. چرا که طبق تحقیقات به دست آمده، کودکانی که از ناحیه یک گوش دارای کم شنوایی هستند، حداقل یک مقطع تحصیلی را از دست داده اند.
کودکان کم شنوا به طور معمول با مشکلات فراوانی در در زمان تحصیل مواجه می شوند که یک به یک آن ها را در ادامه بررسی کرده ایم:
محیط کلاس
امکان دارد که در محیط و فضای کلاس از کودک کم شنوا حمایت نشود. یک معلم یا دانش آموزان زیادی دارد یا درک درست و مناسبی از علائم کم شنوایی کودک ندارد. به همین خاطر اغلب قادر نیست که مدل آموزش خود را بر اساس نیاز های کودک کم شنوا تغییر بدهد.
به طور مثال، اگر یک معلم در زمان درس دادن به یک دانش آموز پشت کند و صدایش از سوی تخته سیاه بیاید، باعث می شود تا کودک کم شنوا بخشی از درس را متوجه نشود. همین طور تغییرات شفاهی در تکالیف خانه، لهجه نا آشنا و یا معلمی که خیلی سریع صحبت می کند، هر کدام می توانند یک دلیل برا افت تحصیلی کودک کم شنوا به شمار بیایند.
موضوعات نا ملموس
علاوه بر محیط و فضای کلاس، برخی از موضوعات می تواند برای کودک کم شنوا دشوار باشد. زمانی که درک شنیداری و توانایی شنیدن می تواند بر روی تمامی بخش های تحصیلی کودک کم شنوا تاثیر بگذارد، قطعا از زوایای دیگر مانند ساختار جمله، درک واژگان، اصطلاحات مجازی و ... می توانند تحت تاثیر کم شنوایی کودک قرار بگیرند و کودک درک درستی از هیچ از آن ها نداشته باشد.
شرایط روحی
نا امیدی و پریشانی می تواند نقش به سزایی در عملکرد تحصیلی کودک کم شنوا داشته باشد. در حالی که کودک کم شنوا، شاید در زمان صحبت، کاملا نرمال به نظر برسد. اما کودکی که تنها کم شنوایی متوسط دارد، هنوز می تواند مشکل بزرگی در شنیدن صدای معلم خود از راه دور و یا در میان سر و صدا دیگران داشته باشد.
علائم شنوایی از زمان تولد تا 4 ماهگی
شما به عنوان مادر و پدر بهتر است با علائم شنوایی کودکان در سنین مختلف آشنا بشوید تا در صورت عدم مشاهده هر کدام، هر چه زود تر درمان کم شنوایی کودک و یا نوزاد خود را آغاز نمایید:
علائم شنوایی از 4 ماهگی تا 9 ماهگی
علائم شنوایی از 9 ماهگی تا 15 ماهگی
علائم شنوایی از 15 ماهگی تا 24 ماهگی
علائم و نشانه های کم شنوایی در کودکان (از نوزادی تا سنین مدرسه)
زمانی می رسد که شما در کودک خود در سنین نوزادی، با علائم کم شنوایی مواجه نشدید. اما در سن پیش دبستانی و یا مدرسه کودک، متوجه نشانه هایی از کم شنوایی در او می شوید. بهتر است این نشانه ها را در بین علائم گفته شده در ادامه جست و جو کنید و در صورت نیاز به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه نمایید:
شما می توانید برای بررسی های دقیق تر کم شنوایی در کودک خود، همین طور نظر کارشناسان شنوایی سنج به کلینیک شنوایی سنجی و تجویز سمعک نجوا مراجعه نمایید و اقدامات لازم را در جهت درمان کودک خود در صورت نیاز، انجام دهید.
همان طور که تا به این جای مطلب همراه ما بودید، متوجه شدید که شنوایی، علائم مشخصی دارد. به همین خاطر درخواهید یافت که در صورت عدم مشاهده هر کدام در بازه سنی مشخص شده، می تواند یک هشدار برای مبتلا شدن کودک شما به کم شنوایی باشد.
بهتر است در زمان مشاهده علائم کم شنوایی در کودک خود، به دفعات او را زیر نظر بگیرید و در موقعیت های مختلف، شنوایی او را بررسی نمایید. در صورتی که علائم کم شنوایی را به وضوح مشاهده کردید، حتما در اولین فرصت به یک کلینیک شنوایی سنجی معتبر مانند کلینیک شنوایی سنجنی و تجویز سمعک نجوا، مراجعه کنید.
هم چنین باید در نظر داشته باشید این احتمال وجود دارد که شما دیر متوجه کن شنوایی کودک خود شوید و یا حتی هیچ یک از علائم و نشانه های گفته شده را در سنین کم و پایین کودک خود مشاهده نکنید. از این رو باید هر زمان که متوجه کم شنوایی کودک خود شدید، به یک کلینیک شنوایی سنجی مراجعه نمایید.
شاید با خود بگویید که در سن 6 یا 7 سالگی کودک، زمان مناسبی برای مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی نیست و بگذارید تا کودک با کم شنوایی خود در جامعه دست و پنجه نرم کند. اما فراموش نکنید که ماهی را هر وقت از آب بگیرید، تازه هر است.
همین طور شما می توانید هر زمان در جهت جلوگیری از تشدید و بیش تر شدن کم شنوایی کودک خود، اقدام نمایید و صرفا سن و سال کودک را مد نظر و ملاک مراجعه به متخصص شنوایی شناس قرار ندهید.
تنها کافی است که در صورت مشاهده هر یک از علائم و نشانه های گفته شده، او را تحت نظر یک متخصص شنوایی شناس قرار دهید تا اقدامات لازم جهت پیشروی کم شنوایی در کودک لحاظ گردد.
ممنونم خیلی مفید بود
لطف دارید
.سلام ممنون از سایت نجوا کلینیک برای این مطالب آموزنده و مفیدشون
خداروشکر که مفید بوده