مشاوره رایگان
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را وارد نمایید

خروپف و درمان آن

 

لوزه و خروپف

 

خروپف و درمان آن چیست؟

 

۱.خروپف ممکن است بیانگر مشکلی در بدن باشد و بدن با این رفتار در خواب، آلارم در خطر بودن سلامتی فرد را میدهد، به طورمثال در جوانان، خروپف نشانه ی فشار خون بالا میباشد.

۲.این عارضه که اغلب در مرد ها دیده شده دلایل علمی متعددی دارد و همچنین برای ساکت کردن فرد خروپف کننده راهکارهاییکشف شده است

در ادامه با ما همراه باشید تا از علت تا درمان خروپف را بررسی کنیم.

۳.زمانی که ما نفس می کشیم هوا وارد دهان و سوراخ های بینی می شود و سپس از طریق نای وارد گلو و ریه می شود.

۴.هوا از چندین ساختار عبور می کند که شامل زبان،سقف دهان، زبان کوچک، لوزه است.

۵.ماهیچه های گلو در حالت طبیعی سخت و سفت هستند اما هنگام خواب این ماهیچه نرم و ریلکس می شوند در بعضی ازافراد ریلکس شدن در حدی است که حفاظت از ساختارها را با مشکل مواجه می کند و باعث انسداد راه های هوایی و لرزشسقف دهان با عمل دم و بازدم و در نتیجه ایجاد صدای خروپف می شود.

۶.اگرچه خروپف های شدید در افراد جوان که عادت به خروپف کردن ندارند نشان دهنده خطر فشارخون بالا است، یکی ازرایجترین خطراتی که با خروپف کردن ایجاد می شود وقفه تنفسی انسدادی است.

۷.به صورت تقریبی حدود ۵۰ درصد بزرگسالان به صورت تناوبی در خواب خرخر می کنند و حدود ۲۵ درصد از آنهاخروپف برایشان به عنوان یک عادت شده است.

۸.خروپف کردن اغلب در آقایان رایج است و شدت آن با افزایش سن بیشتر می شود. 

پیشنهاد مطالعه : تست رایگان سمعک 

 

دلایل خروپف و درمان آن 

 

  • ضعیف بودن ماهیچه های زبان و گلو که در حین خواب باعث شل شدن آنها می شود. مصرف الکل و قرص های خواب هم می تواند باعث ریلکس و شل شدن بیش از حد این ماهیچه ها شود. انسدادهای راه های بینی که می تواند بر اثر هوای سرد، مشکلات سینوزیتی، حساسیت ها و آلرژی مانند تب یونجه و همچنین بر اثر پولیپ بینی ایجاد شود. افزایش وزن باعث افزایش حجم گلو و فشار زیاد بر روی راه های تنفسی می شود.
  •  
  • درمان خروپف
  •  

چه زمانی خروپف نگران کننده است و باید به پزشک مراجعه کنید؟

  •  
  • اگر خروپف شما برای خودتان یا دیگران آزاری نمیرساند، لازم نیست که پزشک بروید ولی در برخی شرایط باید حتما به پزشک مراجعه کنید که این شرایط شامل: اگر ،به طور منظم با نفس نفس زدن بیدار شوید (این می تواند مشکل دیگری را نشان دهد، مانند یک مشکلی در قلب). همسرتان می گوید که در طول شب، تنفس را متوقف می کنید (اگر شما اضافه وزن دارید و این اتفاق می افتد، ممکن است آپنه انسدادی خواب داشته باشید). در طول روز، احساس خستگی می کنید به خصوص در زمان هایی که باید کارهایی را که لازم است انجام دهید، مثل کار و رانندگی با اطمینان. خروپف شما، واقعا بر شریک زندگیتان و یا رابطه شما تأثیر می گذارد. پزشک شما، بعضی از سؤالات را می پرسد و سپس دلیل را بررسی می کند ، مواردی مثل قد و وزن شما را بررسی می کنند و همینطور بینی، دهان، گلو و گردنتان را ؛ برای این مشکل معمولا هیچ آزمایشی لازم نیست ولی اگر خروپف واقعا بد باشد، ممکن است شما را به یک متخصص گوش و حلق و بینی، ارجاع دهند.

 

مشکلات خروپف کردن

 

خروپف و خرخر شبانه باعث ایجاد مشکلاتی برای خود فرد و دیگران می شود نظیر:

خواب در طول روز
اشکال در تمرکز حواس
تصادف با اتومبیل به دلیل خواب آلودگی
فشارخون بالا
بیماری های قلبی و سکته
اشکال در ارتباط

 

تشخیص خروپف و درمان آن 

 

  تشخیص خروپف و درمان آن مراجعه به متخصص گوش، حلق، بینی برای انجام تست و درمان خروپف و خرخر شبانه توصیه می شود

با معاینه راه های بینی، گلو، دهان می تواند علت خروپف و خرخر شبانه را شناسایی کند.

آمارهای متفاوتی وجود دارد اما حداقل ۳۰٪ بزرگسالان و گاهی تا ۵۰٪ خروپف می‌کنند. یک تحقیق بر روی ۵٬۷۱۳ آمریکای نشان داد که ۲۴٪ مردان و ۱۳.۸٪ زنان خروپف می‌کنند که در میان افراد بین ۶۰ تا ۶۵ سال به ۶۰٪ (مردان) و ۴۰٪ (زنان) می‌رسد.

پیشنهاد مطالعه : شنوایی سنجی نوزادان

این تست ها شامل موارد زیر است:

 

ایندوسکوپی بینی

 

دراین تست یک تلسکوپ کوچک در راه های هوایی قرار داده می شود و بوسیله این دستگاه می توان راه های هوایی ومشکلاتی که برای ساختار راه های هوایی بینی و گلو ایجاد می شود شناسایی شود.

 

درمان بدون جراحی

 

موارد اصلاح سبک زندگی
حفظ وزن طبیعی بدن (کاهش وزن در صورت اضافه وزن)
انجام تمرینات منظم
کاهش مصرف الکل و جلوگیری از مصرف الکل قبل از خوابیدن
جلوگیری از مصرف قرص خواب
خوابیدن بر روی پهلو به جای خوابیدن بر روی کمر

جلوگیری از کشیدن سیگار

  

درمان جراحی

 

درمان جراحی چندین نوع جراحی وجود دارد که می تواند باعث کاهش خروپف و خرخر شبانه افراد شود که شامل موارد زیراست:

 

تزریق اسنورپلاستی (Snoreplasty)

 

این جراحی برای درمان خروپف زمانی توصیه می شود که خرخر بر اثر شل شدن سقف دهان یا نرم کام ایجاد شود که با تزریقماده اسکیلیروسینگ  sclerosing در سقف دهان انجام می شود.

با گذشت حدود ۸هفته این ماده بر روی سقف دهان تاثیر می گذارد و  باعث سفتی این ناحیه می شود.

 

جراحی لوزه و لوزه سوم

 

درصورتی که لوزه سوم عامل انسداد راه های هوایی باشد این جراحی با برداشتن لوزه سوم باعث درمان انسداد راه های هوایی و در نتیجه درمان خرخر شبانه می شود.

آیا لوزه باعث خروپف می شود

 

جراحی سپتوپلاستی

 

جراحی سپتوپلاستی درصورتی برای درمان خروپف و خرخر شبانه انجام می شود که ساختارهای غیرطبیعی در راه های هوایی بینی شناسایی شود.

جراحی سپتوپلاستی با صاف کردن سپتوم(غضروف هایی که در سوراخ های بین قرار دارند) و کاهش اندازه ساختار کوچکی درراه های بینی که به آن توربینیت گفته می شود، انجام می شود.

 

جراحی قسمت عقب حلق–نرم کام و زبان کوچک 

 

در این جراحی جراحان با برداشتن قسمت هایی از سقف دهان و زبان کوچک راه هایی هوایی را برای درمان خرخر شبانه باز می کنند و باعث جلوگیری از لرزش این نواحی در هنگام تنفس می شوند.

 

جراحی لیزری زبان کوچک و نرم کام (LAUP) 

 

در این جراحی از لیزر برای برداشتن ناحیه کوچکی از سقف دهان و زبان کوچک استفاده می کنند.یکی از مزایای انجام این جراحی، بیهوشی موضعی بیمار است و بیمار نیازی به بستری در بیمارستان نداردو برای رسیدن به نتیجه مطلوب درمان خروپف و خرخر شبانه باید چندین جلسه جراحی انجام شود.

 

جراحی سامن پلاستی یا سفت کردن سقف دهان

 

در این جراحی بوسیله لیزر یا کاتریزر قسمت کوچکی از سقف دهان سوزانده می شود.این جراحی برای درمان خروپف و خرخر شبانه در مدت زمان ۳۰ دقیقه و با بی حسی موضعی بیمار انجام می شودو بعد از جراحی بیمار می تواند بلافاصله مرخص شود.

 

جراحیPillar یا ایمپلنت های کامی
 

این نوع جراحی یک جراحی باز محسوب می شود که با قرار دادن یک ایمپلنت در سقف دهان باعث درمان خرخر می شود.

جراحی پیلار می تواند به صورت سرپایی هم برای درمان خروپف و خرخر شبانه انجام شودو نیازی نیست بیمار در بیمارستان بستری شود.

خروپف و خرخر شبانه عارضه ای است که نه تنها برای اطرافیان بیمار بلکه برای خود شخص نیز خستگی و سردرد در صبح را به همراه می آورد.

روش های درمانی متعددی برای درمان خروپف وجود دارد که می تواند به شما کمک کند

پزشک ابتدا درمان های بدون جراحی را برای درمان خرخر شبانه تجویز می کندو تنها بیمارانی که با روش های بدون جراحی درمان نشده اند نیاز به درمان خروپف با جراجی دارند.

 

دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان

از دانشگاه علوم پزشكي تهران

 

جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

02188343584

09109259377

02188828999

02188860666

 

 

 

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه ها درباره خروپف و درمان آن

چقد جالب بود مقالتون