آیا استفاده به موقع سمعک در رشد گفتار و زبان تاثیر دارد؟
پیشنهاد مطالعه : تست رایگان سمعک
محرک صوتی سبب اصلاح سیستم شنوایی مرکزی نه تغییرات آناتومیک میشود.
ازاینرو مطالعات اخیر نشان میدهد که توانایی نوروپلاستیسیتی مغز بعد از دورهی بحرانی[نظریه نوروپلاستیسیتی تاکید بیشتر در 3 سال اول زندگی دارد] نیز میتواند با استفاده از تمرینات خاص و فشرده، دوباره توانایی های ازدسترفته را به مقدار زیادی بهدست آورد.
بیشتر متخصصان حوزه توانبخشی بر این باورند که مداخله باید تا 18 ماهگی شروع شود.
تا کودک دچار محرومیت شنیداری نشود.
و از آنجایی که سیستم شنوایی مرکزی و محیطی کنترل دو جانبه بر هم دارند، الزامی است بهمنظور شکلگیری سیستم مرکزی سریعاً باید کودکان کم شنوا را شناسایی و روند درمانی مناسب را در کودکان اجرا کرد.
اما متأسفانه به علت انکار ناشنوایی توسط والدین، ارجاعات متخصصان به یکدیگر و معلولیت های چندگانه و همراه، زمان تشخیص دقیق کم شنوایی به تا خیر میافتد.
از آنجایی که تجربه گوش راست بهواسطه ارتباط با نیمکره چپ برای درک زبان حیاتی است بهتر است توجه ویژهای به آن داشت زیرا توجه به این کودکان با درگیری یک طرفه در گوش راست مثل اوریون و ضایعات آترزی و سایر ضایعات اهمیت خاصی دارد.
با اجرای درست برنامههای توانبخشی تمام درجات کم شنوایی بهجز کم شنوایی عمیق به سطح هنجار درک گفتار میرسد، البته بسته به سطح کم شنوایی در زمانهای مختلف به این سطح میرسند.
البته یک سری متغیرات مثل نژاد، نوع ارتباط و جنسیت متأثرند، برای مثال مردها نسبت به زنها بهره بیشتری از سمعک می برند.شروع ارتباطات گفتار ی در کودکان
با اجرای مناسب هر کدام از عوامل ذکرشده در بالا کودک سریعتر به روند طبیعی رشد گفتار و زبانباز میگردد.
پیشنهاد مطالعه : درمان کم شنوایی
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188828999
02188860666
09925020901
02188343584
09109259377
تهران خیابان مطهری خیابان فجر روبه روی بیمارستان جم کوچه ی نظری بنبست دلفان پلاک 5 طیقه 5 واحد10