ساکشن گوش
ساکشن گوش چیست؟
ساکشن گوش یکی از روشهای مؤثر برای پاکسازی گوش است. در این روش، یک دستگاه مکنده به یک لوله ظریف متصل شده است. با قرار دادن این لوله ظریف در کانال گوش، میتوان جرمهای موجود در گوش را بهطور موثر از کانال شنوایی خارج کرد.
کلینیک نجوا با قیمت مناسب و با بهرهگیری از تکنولوژی بروز، خدمات ساکشن گوش و شستشوی گوش را به شما عزیزان ارائه میدهد. برای رزرو وقت و مشاوره با کارشناسان ما، تماس بگیرید.
ساکشن گوش یا شستشوی گوش
زمانی که گوش احساس کثیفی، احساس درد، یا کاهش شنوایی میکنید، پاکسازی آن ضروری است. دو روش اصلی برای پاکسازی گوش به نامهای "شستشوی گوش" و "ساکشن گوش" شناخته میشوند. این دو روش را به طور جزئی توضیح میدهم:
شستشوی گوش (Ear Irrigation)
- در این روش، از آب گرم و محلولهای خاص برای شستشوی گوش استفاده میشود.
- یک دستگاه شستشوی ویژه یا سرنگ گوشتره برای تزریق آب یا محلول پاککننده به گوش استفاده میشود. این محلول به داخل گوش وارد میشود تا تودهها و آلودگیها از گوش آبکاری شوند.
- سپس، با استفاده از کاپی گوشتره یا محلول خارج شوند.
- این روش معمولاً برای پاکسازی تودههای سطحی گوشی مانند گوشترهها استفاده میشود.
ساکشن گوش (Ear Suction)
- در این روش، از یک دستگاه ساکشن استفاده میشود.
- نازل یا لولهای به گوش متصل میشود که از طریق جذب تودههای آلودگی و مواد مختلف از گوش تخلیه میکند.
- این روش برای مواردی که شستشوی گوش با آب یا محلول ممکن نیست، مانند وجود ترشحات غیرعادی یا جراحات گوش، مناسب است.
- ساکشن گوش به طور معمول توسط پزشکان یا کارشناسان حرفهای انجام میشود.
همیشه بهتر است قبل از انجام هرکدام از این روشها، با یک پزشک مشورت کنید، به ویژه اگر شما یا کودک شما دارای مشکلات خاصی در گوش دارید.
تفاوت ساکشن با شست و شوی گوش در چیست؟
در بین پروسههای پاکسازی گوش، دو روش اصلی به نامهای شستشوی گوش و ساکشن گوش مورد استفاده قرار میگیرند. هر دو این روشها برای خارج کردن جرمهای گوش موثر هستند، اما اطلاعات موجود نشان میدهد که عوارض ساکشن گوش کمتر از شستشوی گوش است، به ویژه در صورتی که شخص دچار بیماری گوشی یا شرایط خاصی باشد.
در ساکشن گوش، معمولاً پزشک گوش و حلق و بینی از وسایل بزرگنمایی مانند میکروسکوپ استفاده میکند تا با دقت جرمهای موجود در کانال گوش را مشاهده و خارج کند. این امکان باعث میشود که ساکشن گوش حتی در مواردی که عفونت گوش وجود دارد یا فرد دارای سوراخ پرده گوش است، امکانپذیر باشد.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که اگر ساکشن گوش با دقت و با احتیاط انجام شود، میزان ناراحتی و عوارض آن به حداقل ممکن میرسد. اما باید توجه داشت که انجام ساکشن گوش یک فعالیت تخصصی است و نیاز به مهارت و آموزش دارد.
در مقابل، ساکشن گوش یک عملیات "خشک" است، به این معنی که عموماً بدون استفاده از آب و محلولها انجام میشود. از طرفی، این روش با استفاده از دید مستقیم و بزرگنمایی انجام میشود که باعث میشود نوک لوله ساکشن با پوست کانال گوش یا پرده گوش تماس نیافته و احتمال بروز عفونت پس از انجام ساکشن گوش کاهش یابد.
عوارض ساکشن گوش چیست؟
عوارضی که ممکن است پس از ساکشن گوش رخ دهد، در برخی از موارد خیلی کم و موقت هستند. برای کاهش این احتمال، پزشکان ما قبل از انجام ساکشن گوش، از قطرههای نرمکننده جرم گوش استفاده میکنند تا گوش را آماده برای پاکسازی کنند.
شایعترین عارضه که برخی از بیماران پس از ساکشن گوش گزارش دادهاند، احساس منگی و گیجی است. به منظور پیشگیری از این مشکل، توصیه میشود که بیماران پس از ساکشن گوش، به آرامی و با توجه به حالت خوابیده، به حالت نشسته تغییر وضعیت دهند.
همچنین، برخی بیماران ممکن است پس از پایان ساکشن گوش، به طور موقت افت شنوایی را تجربه کنند که بسیار کوتاهمدت است و معمولاً در چند دقیقه بهبود مییابد.
توصیه ما به بیماران این است که قبل از انجام هرکدام از این روشها، در آرامش و اطمینان بیشتری قرار بگیرند، زیرا این موضوع میتواند احتمال بروز عوارض و مشکلات پس از عملیات را کاهش دهد.
هزینه شستشوی گوش چقدر است؟
هزینه ساکشن گوش در کلینیک نجوا برای هر گوش ۱۰۰ هزار تومان میباشد. این هزینه شامل استفاده از محلولی ضدعفونی است که محیط گوش را استریل میکند. همچنین برای نوزادان نیز همین هزینه اعمال میشود.
توجه داشته باشید که در صورت پاره بودن پرده گوش بیمار یا استفاده از سمعک، حتماً قبل از مراجعه به مطب با کارشناسان ما تماس بگیرید تا نکات لازم برای شما شرح داده شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره درباره انواع سمعک مانند سمعک داخل گوشی، سمعک پشت گوشی و سمعک ضدآب، میتوانید با شمارههای زیر با کلینیک نجوا تماس بگیرید:
۰۲۱۸۸۳۴۳۵۸۴
۰۹۱۰۹۲۵۹۳۷۷
جهت تعیین وقت میتوانید از این شمارهها با ما تماس بگیرید.
هزینه شستشوی گوش با بیمه تامین اجتماعی
هزینه شستشوی گوش با بیمه تامین اجتماعی حدود 15-20% از کل مبلغ شستشوی گوش را پوشش میدهد.
شستشوی گوش در منزل
شستشوی گوش در منزل میتواند به عنوان یک روش پایهای برای نگهداری بهداشت گوش استفاده شود، اما باید با احتیاط و به دقت انجام شود تا به گوش وارد آسیب نرسد. در ادامه چند مرحله برای شستشوی گوش در منزل ذکر میشود:
- استفاده از محلولهای شستشو: میتوانید از محلولهای شستشوی گوشی که از داروخانه یا فروشگاههای بهداشتی تهیه میشوند استفاده کنید. این محلولها به طور خاص برای نرم کردن و حل کردن جرمهای موجود در گوش مناسب هستند.
- محلولگیری: با استفاده از پمپ گوش یا پیچگوش، محلول را به داخل گوش میریزید. سپس سریعاً به جهت پخش محلول درون گوش، سر خود را به طرف مخالف گردند.
- استراحت: حداقل برای ۱۰-۱۵ دقیقه بخشی از محلول را درون گوش خود بگذارید. این به محلول اجازه میدهد تا جرمهای موجود در گوش نرم شوند و آسانتر بتوانند از گوش خارج شوند.
- شستشو: پس از استراحت، از آب گرم استفاده کرده و با استفاده از پمپ گوش یا پیچگوش، آب را به داخل گوش ریخته و جرمهای نرم شده را شستشو دهید. حواس باید به این نکته داشته باشید که آب نباید بسیار گرم باشد تا به گوش آسیب نرسد.
- خشک کردن: بعد از شستشو، گوش را با استفاده از دستمال نرم خشک کنید. مطمئن شوید که همه آب از گوش خارج شده است.
در نظر داشته باشید که اگر احساس درد، تورم یا عفونت در گوش داشتید، بهتر است از شستشوی گوش در خانه خودداری کنید و به پزشک مراجعه کنید.
برای شستشوی گوش کجا برم
برای شستشوی گوش، میتوانید به مراکز پزشکی متخصص یا کلینیکهای بهداشتی مراجعه کنید. این مراکز دارای تجهیزات و تخصص لازم برای انجام این کار به صورت ایمن و بهداشتی هستند. همچنین پزشکان و تکنسینهای آنها توانایی لازم برای انجام این فرآیند را دارند و میتوانند به شما راهنمایی کنند. قبل از مراجعه، میتوانید با تلفن یا ایمیل با مرکز مربوطه تماس بگیرید و از جزئیات و هزینههای مرتبط مطلع شوید. همچنین در بعضی از موارد، مراکز فعال در حوزه بهداشت گوش و گوشپزشکی نیز خدمات شستشوی گوش را ارائه میدهند.
در کلینیک نجوا، ما خدمات شستشوی گوش و ساکشن گوش را با استفاده از تجهیزات مدرن و توسط تیم مجرب و متخصص ارائه میدهیم. مشتاقانه منتظر حضور شما در کلینیک ما هستیم. شما میتوانید با ما تماس بگیرید تا وقت ملاقات رزرو کنید یا برای مشاوره با تیم ما صحبت کنید:
شماره تماس:
۰۲۱۸۸۳۴۳۵۸۴
۰۹۱۰۹۲۵۹۳۷۷
همچنین میتوانید به کلینیک ما مراجعه کرده و به صورت حضوری با تیم ما در مورد خدمات ما مشورت کنید و وقت ملاقات خود را تنظیم کنید.
ساکشن گوش یا همان شست و شوی گوش
جرم گوش چیست و چه اهمیتی دارد؟
جرم، سرومن، وکس و موم گوش همگی اسامی هستند که به ماده ای که در کانال گوش تولید می شود، می گویند و به عنوان یک پاک کننده طبیعی در خارج از گوش عمل می کند و آزمایشات نشان داده است که دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچ است.
جرم گوش به طور کلی مفید است اما کانال گوش مسدود شده جرم می تواند باعث گوش درد ، عفونت ، کم شنوایی و سایر مشکلات شود.
مقدار زیاد جرم گوش می تواند باعث کم شنوایی و یا وزوز گوش شود.
تجمع جرم گوش
متخصص می تواند با معاینه ی گوش شما به وسلیه ی دستگاهی به نام اتوسکوپ تشخیص دهد که ایا گوش شما با جرم گوش مسدود شده است یا نه.
جرم گوش خود به خود حرکت می کند و از گوش شما خارج می شود و اگر به هر دلیلی تجمع پیدا کند متخصص به شما کمک می کند.
متخصص جرم اضافی گوش را با یک وسلیهی نورانی کوچک یا ساکشن خارج می کند. در گذشته از شست و شوی گوش با آب ولرم هم استفاده می شده است که در حال حاضر روش های دیگر به آن ترجیح داده می شوند. بسته به نوع و میزان جرم انباشته شده ممکن است لازم باشد از قطره های دارویی برای حل کردن و نرم کردن جرم گوش استفاده کنید.
نشانه های تجمع جرم گوش
- کاهش شنوایی
- احساس درد یا کیپی در گوش
- شنیدن صدای سوت و وزوز در گوش
- سرگیجه( احساس منگی)
-
چگونه جرم گوش را خارج کنیم؟
توجه: اگر مطمئن شدید که گوش شما با جرم گوش تان مسدود شده است به هیچ عنوان از انگشت، گوش پاک کن یا اشیا مشابه برای خارج کردن آن استفاده نکنید. با اینکار به دلیل هل دادن جرم به سمت پرده ی گوش احتمال پارگی پرده ی گوش خود را به وجود میاورید.
جرم گوش به صورت خودکار با باز و بسته شدن دهان، حرکت فک و خمیازه کشیدن خارج می شود. اگر خارج نشد در صورتی که از سالم بودن پرده ی گوش خود اطمینان دارید با مشورت با پزشک می توانید قطره های دارویی مخصوص را از داروخانه تهیه کنید و به مدت سه تا پنج روز هر روز سه بار و هر بار سه قطره استفاده کنید تا جرم گوش حل یا نرم شود و به راحتی از گوش شما به وسیلهی ساکشن خارج شود.
این نکات را به ذهن بسپارید:
- در صورتی که پارگی در پرده ی گوش شما وجود دارد هرگز نباید از قطره های دارویی و غیر دارویی به منظور برطرف کردن حس کیپی و خارج کردن جرم گوش، استفاده کنید.
- قطره هایی که برای این منظور استفاده می شوند حلال هستند و باعث حل شدن جرم گوش و در عین حال نازک شدن پوست کانال گوش شما می شوند بنابراین استفاده ی بیش از اندازه و خارج از دستور پزشک می تواند عوارض ناخوشایندی را برای شما به همراه داشته باشد.
- حضور بیش از اندازه ی جرم گوش در مدت زمان طولانی می تواند باعث تشکیل قارچ در اطراف و پشت توده های جرمی شود که به مرور زمان می توانند به پرده ی گوش هم برسند از طرفی باعث نازک و حساس شدن پوست کانال گوش هم می شود.
درمان جایگزین
بعضی از افراد از روش جایگزینی به نام شمع گوش استفاده می کنند به این صورت که یک شمع مخروطی شکل، توخالی و روشن را داخل گوش فرد قرار می دهند با این توجیه که گرمای شمع باعث ایجاد یک مکش می شود و جرم گوش را خارج می کند.
با این حال، شمع گوش یک درمان توصیه شده برای تخلیه ی جرم گوش نیست و هیچ مدرکی برای تایید این روش وجود ندارد. تحقیقات نشان داده است که شمع گوش اثر بخش نیست و حتی ممکن است منجر به آسیب دیدگی، سوختگی، انسداد کانال گوش و حتی پارگی پرده ی گوش شود.
قبل از امتحان کردن هرگونه راه حل جایگزین برای از بین بردن جرم اضافی گوش هایتان، با پزشک خود مشورت کنید.
عواملی که باعث تجمع جرم در گوش می شوند
زمانی می تواند اتفاق بیفتد که:
- شما کانال های گوش باریک یا آسیب دیده دارید
- شما در کانال های گوش خود موهای زیادی دارید
- شما یک بیماری پوستی دارید که روی پوست سر یا گوش شما تأثیر می گذارد
- شما التهاب کانال گوش خارجی دارید (اوتیت خارجی یا گوش شناگران)
-
جلوگیری از ایجاد جرم گوش
شما نمی توانید مانع تولید جرم گوش شوید. جرم گوش برای محافظت از گوش های شما در برابر خاک و میکروب ها تولید می شود و نبود آن می تواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند.
روش های درمانی
شست و شو با آب:
- این روش یک روش قدیمی برای خلاص شدن از جرم گوش بیش از اندازه است. اما در حال حاضر به دلایل خطراتی که برای آن مطرح می شود کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. مواردی همچون احتمال پارگی پرده ی گوش (به دلیل ورود ناگهانی آب با فشار زیاد)، احتمال ایجاد عفونت و قارچ در کانال گوش خارجی (به دلیل خارج نشدن کامل جرم و ایجاد یک فضای مرطوب تر در اثر حضور آب) برای این روش بیان می شود که قابل تامل است.
استفاده از ساکشن:
- ساکشن با مکش هوا جرم را از گوش خارج می کند که اگر با دقت انجام شود در حال حاضر کم خطر ترین و کم عارضه ترین روش محسوب می شود و در اکثر موارد فرد دردی را هم احساس نمی کند.
رنگ جرم گوش نشان دهنده چیست؟
موم گوش قهوه ای تیره یا سیاه رنگ:
قدیمی تر است و مدت بطولانی تری در مجرای گوش بوده است، بنابراین رنگ آن از خاک و باکتری های محبوس شده ناشی می شود.
بزرگسالان معمولا موم گوش تیره و سخت تری داشته باشند.
جرم گوش قهوه ای تیره که به رنگ قرمز در می آید، ممکن است آسیب و خونریزی را نشان دهد.
موم گوش قهوه ای روشن ، نارنجی یا زرد طبیعی است.
کودکان معمولا موم نرم و روشن تر دارند.
آیا جرم گوش همان عفونت گوش است؟
خیر، جرم گوش یا همان سرومن، گوش را از گرد و غبار، ذرات خارجی محافظت می کند.
همچنین از پوست کانال گوش در برابر تحریکات ناشی از آب محافظت می کند.
اگر جرم گوش نباشد، احتمال بروز خارش و خشکی گوش ها وجود دارد. در شرایط عادی ، جرم اضافی راه خود را از کانال به طور طبیعی به خارج گوش پیدا می کند.
اما عفونت معمولا منشا باکتریایی و یا ویروسی دارد. عفونت معمولا در گ.ش میانی و به علت عملکرد ناقص شیپور استاش در تهویه هوای پست پرده تمپان رخ می دهد.
چه زمانی شست و شوی گوش انجام دهیم؟
برخی از افراد مستعد تولید بیش از حد جرم گوش هستند.
و در حقیقت ، شایع ترین علت انسداد کانال گوش، درمان های خانگی برای خارج کردن جرم گوش است. استفاده از گوش پاک کن پنبه ای، شمع یا سایر اشیاء می تواند جرم را در کانال گوش به عقب هل دهد و انسداد ایجاد کند.
همچنین در صورت استفاده مکرر از هدفون ، احتمال تولید جرم نیز بیشتر است. آنها می توانند سهواً مانع از بیرون آمدن جرم گوش شوند و باعث انسداد شوند. در این گونه موارد معمولا خراج کردن جرم گوش توسط متخصص توصیه می شود.
مزایا و معایب شست و شوی گوش چیست؟
ساکشن گوش یا میکرو مکش برای بیمارانی که از تجمع موم در گوش خود رنج می برند ، یک سری مزایا دارد.
این تمیز و بهداشتی است و هیچ ژل ، آب ، مایعات یا مایعات در طی آن استفاده نمی شود.که بتواند به طور قابل توجهی خطر عفونت را که معمولاً به روش های سنتی مرتبط است کاهش دهد.
اگرچه ارزیابی پزشکی معمولاً قبل از شروع درمان انجام می شود ، اما به طور کلی برای همه افراد یک روش ایمن است.
حتی کسانی که دارای مشکلات شنوایی یا شرایطی مانند لاله گوش سوراخ هستند. این روش برای اکثر بیماران نیز کارآمد و بدون درد است.
در کلینیک شنوایی نجوا چه خدماتی برای بیماران عزیز انجام می شود:
در بهترین کلینیک سمعک و شنوایی و گوش نجوا با جدیدترین دستگاه های ساکشن گوش می توانید در مدت زمان کمتر از ۲ دقیقه و بدون هیچ گونه احساس دردی از جرم گوش هایتان رهایی یابید. با توجه به حظور متخصصین شنوایی کودکان و نوزادان در کلینیک حتی ساکشن گوش برای نوزادان از سن ۴ ماه به بالا برای درمان کم شنوایی انجام می شود.
چرا در مدت زمان کوتاه گوش دوباره جرم میگیرد؟
دلایل متعددی وجود دارد که موجب می شود گوش در مدت زمان کوتاه جرم بگیرد
ممکن است دلیل آن ژنتیک شما باشد.
باریک بودن کانال گوش شما.
یکی از دلایل می تواند با پیری پوست و یا استرس رابطه داشته باشد.
کم کاری تیرروئید
و مهمترین دلیل استفاده ی مکرر از گوش پاک کن می باشد.
برای ساکشن گوش باید از محلولی ضدعفونی استفاده شود که بتواند محیط گوش را استریل کند. برای هر گوش هزینه ساکشن ۱۰۰ هزار تومان می باشد. همچنین برای نوزادان هم این هزینه اعمال می شود.
اگر پرده گوش بیمار پاره باشد یا کودک از سمعک استفاده می کند لازم است حتما قبل از مراجعه به مطب با کارشناس های مطب تماس حاصل فرمایید که نکات لازم برای شما شرح داده شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت مشاوره در مورد انواع سمعک مانند سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی و سمعک ضد آب می توانید با شماره های کلینیک تماس بگیرید.
جهت تعیین وقت می توانید از طریق شماره تلفن های زیر با کلینیک شنوایی و گوش نجوا در ارتباط باشید.
۰۲۱۸۸۳۴۳۵۸۴
۰۹۱۰۹۲۵۹۳۷۷
سوالات رایج درباره ساکشن یا شست و شوی گوش
ساکشن گوش
۱: بهترین کلینیک ساکشن گوش ؟
کلینیک گوش و حبق و بینی و کلینیک شنوایی و سمعک نجوا مجهزترین وسایل تمیز کردن کانال گوش را در اختیار دارد. بدون درد و انجام ساکشن گوش حتی در نوزادان
۲: هزینه ساکشن گوش ؟
هزینه ساکشن هر گوش حدودا ۱۰۰ هزار تومان می باشد
۳: ساکشن گوش بهتر است یا شستشو گوش؟
بدون شک ساکشن گوش. در ساکشن گوش لوله ایی داخل گوش فرو می رود و مثل جاروبرقی ترشحات را می مکد.
۴: قیمت ساکشن گوش؟
هزینه ساکشن هر گوش حدودا ۱۰۰ هزار تومان می باشد
۵: عوارض ساکشن گوش ؟
ساکشن گوش معمولا عوارضی ندارد. ولی گاها بعد از ساکشن گوش بیماران احساس وزوز گوش می کنند.
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188828999
02188860666
09925020901
02188343584
09109259377
تهران خیابان مطهری خیابان فجر روبه روی بیمارستان جم کوچه ی نظری بنبست دلفان پلاک 5 طیقه 5 واحد10