مشاوره رایگان
جهت دریافت مشاوره رایگان شماره خود را وارد نمایید

اتواسکلروزیس

اتواسکلروزیس

اتواسکلروزیس چیست؟

۱.اتواسکلروزیس یک بیماری نادر است که باعث کم شنوایی میشود. 

۲.اتواسکلروزیس اثرش را بر روی سه استخوانچه گوش میانی شما و مخصوصا داخلی ترین این سه استخوانچه یعنی استخوانچه رکابی میگذارد به این صورت که این استخوانچه در جای خود کم تحرک میشود و به خوبی ارتعاش وارده ناشی از صدایی را که شنیده اید را به گوش داخلی منتقل نمیکند و این عدم عملکرد صحیح باعث میشود که شما نتوانید صدا ها را به خوبی بشنوید. بیشتر اوقات این اتفاق زمانی می افتد که بافت استخوانی در گوش میانی شما در اطراف استخوانچه رکابی به گونه ای که نباید رشد میکند.

۳.استخوانچه رکابی یک عضو اساسی برای انتقال ارتعاش ناشی از صدایی که به گوش خارجی شما رسیده از طریق گوشی میانی به گوش درونی شما است. 

۴.وقتی این استخوانچه به خوبی مرتعش نمی شود صدایی که از گوش خارجی و به دنبال آن از گوش میانی امده کاهش میابد و باعث ایجاد کم شنوایی میشود.

مهمترین دلایل به وجود آمدن  اتواسکلروزیس 

 اتواسکلروزیس می تواند به دلیل هر دو عوامل ژنتیکی و محیطی مثل عفونت های ویروسی بوجود اید.

حدود نیمی از افرادی که به این بیماری مبتلا اند ژنی دارند که به این بیماری مرتبط است یعنی این بیماری می تواند ژنتیکی است.

 اما اگر شما این ژن را داشته باشید لزوما دچار به این بیماری نمی شوید. 

و همچنین جنسیت شما در ابتلا به این بیماری موثر است و اگر جنسیت شما مونث باشد احتمال ابتلا به این بیماری در شما بیشتر است. 

البته این مسئله ای است که هنوز متخصصان شنوایی علت دقیق آنرا کشف نکرده اند. 

برخی از مشکلات پزشکی می تواند شانس ابتلای شما به اتواسکلروزیس را افزایش دهد مثلا هر زمان که به سرخک مبتلا شوید این احتمال بالا میرود یا شکستگی استخوانچه های گوش میانی امکان ابتلا به این بیماری را در شما بیشتر می کند.

 اند.

اتواسکلروزیس گوش

 

علائم به وجود آمدن اتواسکلروزیس

۱.نشانه ی اصلی اتواسکلروزیس کم شنوایی است در ابتدا شما ممکن است احساس کنید که صداهای کم شدت یا پچ پچ افراد را نمیشنوید که این کم شنوایی با گذشت زمان در شما بیشتر میشود و نمود بیشتری پیدا می کند.

 همچنین شما می توانید با برسی اینکه ایا در محیط های پر سر و صدایی مثل یک مهمانی شلوغ یا چهارراهی که صدای ماشین ها و مردم زیاد است می توانید صدای صحبت شخص کناریتان را به خوبی بشنوید یا خیر.

 اتواسکلروزیس عموما بیشتر باعث ایجاد مشکل در شنیدن صداهایی با فرکانس پایین در شما می شود تا صداهایی با فرکانس های بالا و از انجایی که بیشتر اوا های گفتاری در فرکانس های پایین هستند میزان قدرت شما در شنیدن و تشخیص گفتار اطرافیان کم شده واز توانایی و فعالیت اجتماعی شما کاسته می شود.

بیشتر افراد مبتلا به اتواسکلروزیس دارای کم شنوایی در هر دو گوش هستند و تنها حدود ده تا پانزده درصد مبتلایان دچار کم شنوایی در یک گوش هستند. 

۲.علاوه بر کم شنوایی، وزوز یا صدای زنگ در گوش از نشانه هایی است که ممکن است داشته باشید.

۳.دسته دیگر مشکلات ناشی از اتواسکلروزیس مشکلات تعادلی یا احساس گیجی می باشد به این صورت که احساس میکنید که محیط اطراف به دور شما میچرخد.

تشخیص اتواسکلروزیس

تشخیص قطعی با مشاهده مستقیم گوش میانی صورت می گیرد. تشخیص پیش از جراحی براساس علائم شنوایی انجام می شود.

یافته های موجود در نوار گوش در اتواسکلروزیس، افزایش تدریجی (air-bone gap) است.

میزان کم شنوایی معمولاً ملایم تا متوسط است.

گاهی اوقات هنگام اتوسکوپی یک علامت قرمز رنگ در محل دریچه بیضی مشاهده می شود که نمایانگر hypervascular شدن استخوانچه رکابی است. به این علامت، Schwartz sign می گویند.

تمپانومتری اغلب Type As را نشان می دهد در حالیکه پرده گوش نرمال به نظر می رسد.

رفلکس اکوستیک در این بیماران معمولاً ثبت نمی شود.

معمولا افراد مشکلی در درک گفتار حتی در صورت وجود کم شنوایی آمیخته یا حسی عصبی ندارند.

اتواسکلروزیس چیست

 

چگونه این بیماری در مبتلایان تشخیص داده می شود؟

اگر که متوجه شدید که در شنیدن مشکل دارید به یک کلینیک شنوایی مراجعه کنید. 

در این مراکز میزان شنوایی شما بررسی میشود و در مورد تاریخچه خانوادگی شما سوال پرسیده میشود و اقدامات لازم جهت تشخیص انجام میشود.

درماناگر میزان اتواسکلروزیس در شما متوسط باشد شنوایی شناسی که شما را معاینه میکند ممکن است روش بررسی در گذر زمان را به کار بگیرد. 

به این صورت که در بازه های زمانی معین میزان شنوایی شما و دیگر مسائل مربوطه را بررسی میکند. 

سمعک از دیگر گزینه های پرکاربرد و موثر برای درمان اتواسکلروزیس است به این صورت که شنوایی شناس به شما پیشنهاد می دهد که برای جبران کم شنوایی خود از سمعک استفاده کنید. 

و مسائل تخصصی تجویز و تنظیم سمعک را برای شما انجام می دهد. 

سمعک یک انتخاب خوب برای افرادی است که نمی خواهند تحت عمل جراحی قرار بگیرند.

ممکن است پزشک بخواهند اتواسکلروزیس را با سدیم فلوراید یا کلسیم فلوراید یا رژیم غذایی درمان کنند و اصل عملکردی این روش به این گونه است که یون های فلوراید از رشد سریع استخوانچه ها جلوگیری میکند اما این روش ها اثبات نشده اند و در درمان هم موثر و کارساز نبوده اند.

اگر کم شنوایی شما مشکل ساز شده و در حال بیشتر شدن باشد دکتر شما ممکن است به شما پیشنهاد دهد که عمل جراحی ای تحت عنوان استاپدکتومی انجام دهید. 

با انجام این روش جراح قطعه ای در گوش میانی شما قرار میدهد که استخوانچه ی رکابی شما که سفت شده و حرکتش ضعیف و کم شده را حرکت میدهدو این اجازه را میدهد که ارتعاشات ناشی از صداهایی که میشنوید به گوش داخلی شما منتقل شود و بهتر بشنوید. 

استاپدکتومی میتواند به بعضی افراد کمک کند اما مانند همه انواع جراحی ها ریسک هایی دارد. 

در بعضی نمونه های کمیاب حتی می تواند باعث افزایش میزان کم شنوایی شما بشود. 

اگر شما مبتلا به اتو اسکلروزیس در هر دو گوش باشید

اگر شما مبتلا به اتو اسکلروزیس در هر دو گوش باشید جراح عمل جراحی روی یک گوش شما انجام می دهد و بعد از حدود شش ماه یا بیشتر وقت مناسب برای انجام عمل جراحی روی گوش دیگر شما است.

در کلینیک شنوایی و سمعک نجوا تشخیص و درمان انواع کم شنوایی ها زیر نظر گروهی از متخصصین انجام می شود. و در این کلینیک پیشرفته ترین و مجهز ترین سمعک های روز دنیا تجویز و تنظیم می شود.

جلسه مشاوره وتست سمعک رایگان است و امکان خرید قسطی سمعک نیز فراهم شده است.

شنوايي و سمعك نجوا

دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان

از دانشگاه علوم پزشكي تهران

جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

02188828999

02188860666

09925020901

02188343584

09109259377

تهران خیابان مطهری خیابان فجر  روبه روی بیمارستان جم کوچه ی نظری بن­بست دلفان پلاک 5 طیقه 5 واحد10

 

 

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه ها درباره اتواسکلروزیس

ممنون بابت مطالب اموزندتون. به من گفتن استخوانچه هام سیاه شده ایا واقعا سیاه میشه؟ چون تو تمام عکس ها سیاهی ندیدم

بسیار خوشحالیم که مفید بوده براتون. متاسفانه این اصطلاح غلط باعث میشه اونهایی که مثل شما دچار اتواسکلروزیس یا همون چسبندگی استخوانچه گوش میشن خیلی بترسن. درست اینه استخوانچه ها سفت میشن